Ping Pong : even moeilijk te fotograferen als het is om het te spelen... - BeautyFocus Fotografie

Ping Pong : even moeilijk te fotograferen als het is om het te spelen…

Ping Pong : even moeilijk te fotograferen als het is om het te spelen…

Ping pong

Als sport is het in mijn ogen al een frustrerende sport (ik kan er namelijk niets van) maar om het Ping Pong spel op de sensor te plaatsen bleek nog een grotere frustratie te worden.Herman een van de spelers, ook een collega fotograaf, had dit al eens ondernomen maar was niet tevreden van zijn resultaten, Olivier en ik gingen dit ping pong spelend varkentje wel even wassen...Ons aanvalsplan: Storende elementen in de achtergrond, hekjes, ping pong tafels,... dus diafragma genoeg dicht knijpen, zodat het meeste omgevingslicht en daardoor het meeste van de achtergrond in het niets weg zou vallen.De accent lichten plaatsen: Na wat heen en weer geschuif van de 2 reportage flitsers, de instellingen finetunen, was dit ook gepiept, later bleek dat we toch nog een extra kicker nodig hadden, deze wou echter niet altijd afvuren met de rest van de flashes dus snel maar even testen..

Toch nog een 4de flits nodig

We willen natuurlijk ook de persoon in actie zien:De octabox links/rechts of achter mij plaatsen gaf te veel licht op de achtergrond, enigste oplossing : omhoog met die octabox en naar beneden richten, even getest terwijl Olivier als Human light stand fungeerde, bleek dit het goede resultaat te geven.Even brainstormen hoe deze constructie op te zetten zonder dat we een lammeof vermoeide arm zouden krijgen, want ja een boom-stand hadden we niet mee natuurlijk (ook niet in mijn bezit). Een stelling die in een hoekje stond, bracht ons de redding.

Improviseren...

De deepocta heeft zijn plaatsje gekregen

De opstelling :Opstelling Eventjes alles nameten en we waren klaar om het Ping pong gebeuren eens door de lens te bekijken.Zoals altijd gaat het niet altijd volgens plan en is een actie niet altijd 1 op 1 op de foto te plaatsen. Een opslag shot leek ons wel cool, wat blijkt en wat ook normaal is, kijkt Jo naar het balletje dus is zijn gezicht van de camera weg gekeerd... Een ander standpunt dan maar innemen, wat dan weer een witte muur in beeld brengt en een hoog raam dat niet bedekt is...Een smash wauw ook wel cool...even vastleggen... of toch maar niet .. de timing is enorm moeilijk om het juist te krijgen, te vroeg, te laat, arm voor gezicht, pallet gedraaid, allerlei zaken die kunnen fout gaan... de volharding en het geduld van Herman en Jo op de proef gesteld 🙂De shots van Jo & Herman stonden erop, Olivier aan de slag met een andere kijk op de zaak, gewapend met zijn groothoek, up close & personal ... Love it.Tijd om wat te gaan spelen, hier komt het babypoeder, wat weer moeilijker was dan verwacht, beetje foefelen dan maar 😉Omdat we met zijn allen toch nog kinds blijven, even met alle ping pong balletjes spelen, en lekker in beeld laten botsen... (spijtig genoeg ook weer telkens allemaal zoeken en oprapen..)Shoots zoals dit zijn puur fun om te doen, het houdt je scherp en belangrijk je leert van elkaar.Bedankt in elk geval aan Olivier, Jo en Herman, en de Sint-Niklase Tafeltennisclub voor de fijne middag.
(c) Kevin Van Looy - kevin@BeautyFocus.be - 0477 49 15 01 Up